Witbier Red
Witbier Red
Odrobina odchodzącego lata schwytana w butelkę pod postacią lekkiego, orzeźwiającego i przyjemnie owocowego piwa. Kolejna interpretacja stylu Witbier cieszyńskich piwowarów, tym razem oprócz klasycznych dodatków (skórka cytrusów, kolendra) wzmocniliśmy owocowość naszego piwa czarną porzeczką. Efektem czego uzyskaliśmy miłą dla oka czerwoną barwę i charakterystyczny porzeczkowy smak i aromat. Usiądź wygodnie, rozkoszując się wspomnieniem minionych wakacji.
Kolejna interpretacja stylu Witbier cieszyńskich piwowarów, tym razem oprócz klasycznych dodatków (skórka cytrusów, kolendra) wzmocniliśmy owocowość naszego piwa czarną porzeczką.
RECEPTURA NR: XVIII
Styl:
Witbier
Skład:
Woda, słód jęczmienny, pszenica niesłodowana, słód pszeniczny, czarna porzeczka, skórka cytryny, kolendra, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
9-10
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 178 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 3,4 g |
w tym cukry: | 1,0 g |
Białko: | 0,4 g |
Sól: | 0,007 g |
Witbier Red
Odrobina odchodzącego lata schwytana w butelkę pod postacią lekkiego, orzeźwiającego i przyjemnie owocowego piwa. Kolejna interpretacja stylu Witbier cieszyńskich piwowarów, tym razem oprócz klasycznych dodatków (skórka cytrusów, kolendra) wzmocniliśmy owocowość naszego piwa czarną porzeczką. Efektem czego uzyskaliśmy miłą dla oka czerwoną barwę i charakterystyczny porzeczkowy smak i aromat. Usiądź wygodnie, rozkoszując się wspomnieniem minionych wakacji.
Kolejna interpretacja stylu Witbier cieszyńskich piwowarów, tym razem oprócz klasycznych dodatków (skórka cytrusów, kolendra) wzmocniliśmy owocowość naszego piwa czarną porzeczką.
RECEPTURA NR: XVIII
Styl:
Witbier
Skład:
Woda, słód jęczmienny, pszenica niesłodowana, słód pszeniczny, czarna porzeczka, skórka cytryny, kolendra, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
9-10
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 178 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 3,4 g |
w tym cukry: | 1,0 g |
Białko: | 0,4 g |
Sól: | 0,007 g |