Z Kolekcji Naszych Piw

Witbier

Witbier

Witbier to piwo pszeniczne, nawiązujące do tradycyjnych belgijskich trunków warzonych w Brabancji. Powstaje z niesłodowanej pszenicy i jasnego słodu jęczmiennego. Do jego aromatyzowania, zwykle używa się świeżo zmielonych nasion kolendry oraz skórki gorzkiej pomarańczy. Chcąc dodatkowo podkreślić jego cytrusowy charakter, użyliśmy również skórki cytryny. Dzięki temu piwo zyskało na swej owocowości. Teraz możesz skosztować tego przyjemnie orzeźwiającego i delikatnie kwaskowego piwa.

Lekkie, orzeźwiające piwo „białe” z niską goryczką i delikatnym kwaskowym finiszem. Wyczuwalne nuty ziołowo-cytrusowe pochodzą od użytych przypraw – kolendry oraz skórki z cytryny i pomarańczy.

RECEPTURA NR: XVII

Styl: 

Witbier

Skład: 

Woda, słód jęczmienny, pszenica niesłodowana, słód pszeniczny, skórka cytryny, skórka pomarańczy, kolendra, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Warzymy w sezonie

Fermentacja: 

Górna

Sugestie kulinarne 

.

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega bezzwrotna PET 15 l
Kega bezzwrotna PET 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 186 kJ / 44 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,007 g
ALKOHOL
4,9
PLATO
11,4
GORYCZKA
10
BARWA
10

Witbier

Witbier to piwo pszeniczne, nawiązujące do tradycyjnych belgijskich trunków warzonych w Brabancji. Powstaje z niesłodowanej pszenicy i jasnego słodu jęczmiennego. Do jego aromatyzowania, zwykle używa się świeżo zmielonych nasion kolendry oraz skórki gorzkiej pomarańczy. Chcąc dodatkowo podkreślić jego cytrusowy charakter, użyliśmy również skórki cytryny. Dzięki temu piwo zyskało na swej owocowości. Teraz możesz skosztować tego przyjemnie orzeźwiającego i delikatnie kwaskowego piwa.

Lekkie, orzeźwiające piwo „białe” z niską goryczką i delikatnym kwaskowym finiszem. Wyczuwalne nuty ziołowo-cytrusowe pochodzą od użytych przypraw – kolendry oraz skórki z cytryny i pomarańczy.

RECEPTURA NR: XVII

Styl: 

Witbier

Skład: 

Woda, słód jęczmienny, pszenica niesłodowana, słód pszeniczny, skórka cytryny, skórka pomarańczy, kolendra, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Warzymy w sezonie

Fermentacja: 

Górna

Sugestie kulinarne 

.

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega bezzwrotna PET 15 l
Kega bezzwrotna PET 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 186 kJ / 44 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,007 g
ALKOHOL
4,9
PLATO
11,4
GORYCZKA
10
BARWA
10

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×