Z Kolekcji Naszych Piw

Sour Mango Ale

Sour Mango Ale

Masz okazję spróbować najlepszego piwa wybranego głosem konsumentów na I Festiwalu Piwowarów Domowych. Jego wyjątkowość wynika z połączenia tradycyjnych, piwnych składników z płatkami owsianymi i owcami mango. Zakwaszenie brzeczki wyselekcjonowanym szczepem Lactobacillus, dodatkowo podkręca owocowy charakter. Ta niezwykła kompozycja piwa pszenicznego z przyjemnym smakiem i aromatem dojrzałego mango odkrywa przed Tobą świat piwnych fantazji.

Uważasz, że piwo nie może Cię zaskoczyć? Spróbuj tego – energetyczne połączenie owocu mango z kwaśnym piwem pszenicznym, najlepsze piwo I Festiwalu Piwowarów Domowych.

RECEPTURA NR: XXXV

Styl: 

Sour Ale

Skład: 

woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Carapils), słód pszeniczny, mango (15%), płatki owsiane, chmiel, drożdże, bakterie mlekowe Lactobacillus.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Warzymy na okrągło

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 224 kJ / 54 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: 2,6 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,005 g
ALKOHOL
5,0
PLATO
12,5
GORYCZKA
10
BARWA
mangowy 10

Sour Mango Ale

Masz okazję spróbować najlepszego piwa wybranego głosem konsumentów na I Festiwalu Piwowarów Domowych. Jego wyjątkowość wynika z połączenia tradycyjnych, piwnych składników z płatkami owsianymi i owcami mango. Zakwaszenie brzeczki wyselekcjonowanym szczepem Lactobacillus, dodatkowo podkręca owocowy charakter. Ta niezwykła kompozycja piwa pszenicznego z przyjemnym smakiem i aromatem dojrzałego mango odkrywa przed Tobą świat piwnych fantazji.

Uważasz, że piwo nie może Cię zaskoczyć? Spróbuj tego – energetyczne połączenie owocu mango z kwaśnym piwem pszenicznym, najlepsze piwo I Festiwalu Piwowarów Domowych.

RECEPTURA NR: XXXV

Styl: 

Sour Ale

Skład: 

woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Carapils), słód pszeniczny, mango (15%), płatki owsiane, chmiel, drożdże, bakterie mlekowe Lactobacillus.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Warzymy na okrągło

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 224 kJ / 54 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: 2,6 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,005 g
ALKOHOL
5,0
PLATO
12,5
GORYCZKA
10
BARWA
mangowy 10

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×