Z Kolekcji Naszych Piw

Sezonowe

Sezonowe

Cieszyńskie Sezonowe tradycyjnie warzone przez francuskich farmerów pod koniec sezonu zimnego, aby mogło orzeźwiać latem. Piwo charakteryzuje się mocnym aromatem owocowym, który jest wynikiem dodatku gorzkiej skórki pomarańczy. Bardzo pijalny gatunek. Przez swoje nagazowanie, pełną treść i musujący charakter, może być kojarzone z szampanami bądź winami.

Cieszyńskie Sezonowe tradycyjnie warzone przez francuskich farmerów pod koniec sezonu zimnego, aby mogło orzeźwiać latem. Piwo charakteryzuje się mocnym aromatem owocowym, który jest wynikiem dodatku gorzkiej skórki pomarańczy.

RECEPTURA NR: XIV

Styl: 

Saison

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, wiedeński, karmelowy), słód pszczeniczny, skórka pomarańczy, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega jednorazowa PET 15 l
Kega jednorazowa PET 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 206 kJ / 49 kcal
Tłuszcz: < 0,0 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,000 g
ALKOHOL
5,9
PLATO
13,6
GORYCZKA
17
BARWA
20

Sezonowe

Cieszyńskie Sezonowe tradycyjnie warzone przez francuskich farmerów pod koniec sezonu zimnego, aby mogło orzeźwiać latem. Piwo charakteryzuje się mocnym aromatem owocowym, który jest wynikiem dodatku gorzkiej skórki pomarańczy. Bardzo pijalny gatunek. Przez swoje nagazowanie, pełną treść i musujący charakter, może być kojarzone z szampanami bądź winami.

Cieszyńskie Sezonowe tradycyjnie warzone przez francuskich farmerów pod koniec sezonu zimnego, aby mogło orzeźwiać latem. Piwo charakteryzuje się mocnym aromatem owocowym, który jest wynikiem dodatku gorzkiej skórki pomarańczy.

RECEPTURA NR: XIV

Styl: 

Saison

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, wiedeński, karmelowy), słód pszczeniczny, skórka pomarańczy, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega jednorazowa PET 15 l
Kega jednorazowa PET 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 206 kJ / 49 kcal
Tłuszcz: < 0,0 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,000 g
ALKOHOL
5,9
PLATO
13,6
GORYCZKA
17
BARWA
20

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×