Quadrupel
Quadrupel
Quadrupel – najmocniejszy przedstawiciel belgijskiego piwnego świata. Jego głęboka, miedziano brązowa barwa zwiastuje bogaty i złożony charakter. Wyraźną, słodową bazę dopełniają aromatyczne nuty suszonych ciemnych owoców, nasączonych rumem. Lekko przyprawowy bukiet jest efektem fermentowania piwa właściwie dobranym szczepem belgijskich drożdży. Spróbuj tego specjału, od wieków warzonego przez Trapistów, w interpretacji Piotra Kaleńczuka – zwycięzcy Mistrzostw Polski Piwowarów Domowych 2019.
Grand Champion 2019. Ciemne mocne piwo typu Ale, które swym charakterem przenosi nas w tajemniczy świat belgijskich browarów klasztornych.
RECEPTURA NR: XLIX
Styl:
Quadrupel
Skład:
Woda, słód jęczmienny (pilzneński, wiedeński, Red X, Special B, Red Crystal), słód pszeniczny, syrop kandyzowany, cukier kandyzowany, płatki jęczmienne, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Mamy w Browarze :-)
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 86 kJ / 361 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 9,0 g |
w tym cukry: | 2,2 g |
Białko: | 1,1 g |
Sól: | 0,012 g |
Quadrupel
Quadrupel – najmocniejszy przedstawiciel belgijskiego piwnego świata. Jego głęboka, miedziano brązowa barwa zwiastuje bogaty i złożony charakter. Wyraźną, słodową bazę dopełniają aromatyczne nuty suszonych ciemnych owoców, nasączonych rumem. Lekko przyprawowy bukiet jest efektem fermentowania piwa właściwie dobranym szczepem belgijskich drożdży. Spróbuj tego specjału, od wieków warzonego przez Trapistów, w interpretacji Piotra Kaleńczuka – zwycięzcy Mistrzostw Polski Piwowarów Domowych 2019.
Grand Champion 2019. Ciemne mocne piwo typu Ale, które swym charakterem przenosi nas w tajemniczy świat belgijskich browarów klasztornych.
RECEPTURA NR: XLIX
Styl:
Quadrupel
Skład:
Woda, słód jęczmienny (pilzneński, wiedeński, Red X, Special B, Red Crystal), słód pszeniczny, syrop kandyzowany, cukier kandyzowany, płatki jęczmienne, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Mamy w Browarze :-)
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 86 kJ / 361 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 9,0 g |
w tym cukry: | 2,2 g |
Białko: | 1,1 g |
Sól: | 0,012 g |