Z Kolekcji Naszych Piw

Porter Bourbon B.A.

Porter Bourbon B.A.

Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego po półrocznym dojrzewaniu w tankach przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po bourbonie Woodford Reserve, które przyjechały do nas ze stanu Kentucky w Ameryce. Pozwoliło to nabrać mu nowego charakteru, który łączy porterowe nuty ciemnych słodów z nutami charakterystycznymi dla bourbon whiskey , takimi jak nuty ciemnych owoców, karmelu, miodu, czekolady, marcepanu oraz dębu. W smaku uzyskał nową głębię, w której oprócz porterowej kawy i czekolady odnajdziesz wanilię, rodzynki, pieczone jabłka i szczyptę prażonej dębiny, a wszystko zwieńczone wytrawnym, lekko kwaskowym finiszem. Rozsiądź się wygodnie i degustuj to wyjątkowe piwo, najlepiej o temperaturze 12-14 C.

Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego po półrocznym dojrzewaniu w tankach przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po bourbonie Woodford Reserve, które przyjechały do nas ze stanu Kentucky w Ameryce.

RECEPTURA NR: XXX

Styl: 

Porter Bałtycki B.A.

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Dolna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

12-14

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,33 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 375 kJ / 90 kcal
Tłuszcz: < 0,0 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,000 g

Medale: 

BRĄZ - Greater Poland Beer Cup 2019

ALKOHOL
11
PLATO
23,2
GORYCZKA
35
BARWA
180

Porter Bourbon B.A.

Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego po półrocznym dojrzewaniu w tankach przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po bourbonie Woodford Reserve, które przyjechały do nas ze stanu Kentucky w Ameryce. Pozwoliło to nabrać mu nowego charakteru, który łączy porterowe nuty ciemnych słodów z nutami charakterystycznymi dla bourbon whiskey , takimi jak nuty ciemnych owoców, karmelu, miodu, czekolady, marcepanu oraz dębu. W smaku uzyskał nową głębię, w której oprócz porterowej kawy i czekolady odnajdziesz wanilię, rodzynki, pieczone jabłka i szczyptę prażonej dębiny, a wszystko zwieńczone wytrawnym, lekko kwaskowym finiszem. Rozsiądź się wygodnie i degustuj to wyjątkowe piwo, najlepiej o temperaturze 12-14 C.

Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego po półrocznym dojrzewaniu w tankach przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po bourbonie Woodford Reserve, które przyjechały do nas ze stanu Kentucky w Ameryce.

RECEPTURA NR: XXX

Styl: 

Porter Bałtycki B.A.

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Dolna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

12-14

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,33 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 375 kJ / 90 kcal
Tłuszcz: < 0,0 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,000 g

Medale: 

BRĄZ - Greater Poland Beer Cup 2019

ALKOHOL
11
PLATO
23,2
GORYCZKA
35
BARWA
180

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×