Pale Ale Belgijskie
Pale Ale Belgijskie
Pale Ale Belgijskie to piwo o bursztynowej barwie, pełne zaskakujących aromatów i smaków, będącej wynikiem użycia mieszanki czterech słodów, szlachetnych odmian chmielów, specjalnego szczepu drożdży oraz zastosowania górnej fermentacji w tradycyjnych otwartych kadziach. Jest to owoc połączenia prawdziwej pasji i pozytywnego piwnego szaleństwa domowego piwowara Doroty Chrapek z kunsztem piwowarów w Cieszyna.
Pale Ale Belgijskie to piwo o bursztynowej barwie, pełne zaskakujących aromatów i smaków, będącej wynikiem użycia mieszanki czterech słodów, szlachetnych odmian chmielów, specjalnego szczepu drożdży oraz zastosowania górnej fermentacji w tradycyjnych otwartych kadziach. Jest to owoc połączenia prawdziwej pasji i pozytywnego piwnego szaleństwa domowego piwowara Doroty Chrapek z kunsztem piwowarów w Cieszyna.
RECEPTURA NR: III
Styl:
Belgian Pale Ale
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pale ale, monachijski, Abbey, Carabelge), chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | b.d. kJ / b.d. kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |
Pale Ale Belgijskie
Pale Ale Belgijskie to piwo o bursztynowej barwie, pełne zaskakujących aromatów i smaków, będącej wynikiem użycia mieszanki czterech słodów, szlachetnych odmian chmielów, specjalnego szczepu drożdży oraz zastosowania górnej fermentacji w tradycyjnych otwartych kadziach. Jest to owoc połączenia prawdziwej pasji i pozytywnego piwnego szaleństwa domowego piwowara Doroty Chrapek z kunsztem piwowarów w Cieszyna.
Pale Ale Belgijskie to piwo o bursztynowej barwie, pełne zaskakujących aromatów i smaków, będącej wynikiem użycia mieszanki czterech słodów, szlachetnych odmian chmielów, specjalnego szczepu drożdży oraz zastosowania górnej fermentacji w tradycyjnych otwartych kadziach. Jest to owoc połączenia prawdziwej pasji i pozytywnego piwnego szaleństwa domowego piwowara Doroty Chrapek z kunsztem piwowarów w Cieszyna.
RECEPTURA NR: III
Styl:
Belgian Pale Ale
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pale ale, monachijski, Abbey, Carabelge), chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | b.d. kJ / b.d. kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |