Zwiedzanie Browaru

Odkrywaj tajemnice Arcyksiążęcego Browaru Zamkowego Cieszyn! Poznaj poszczególne etapy tradycyjnej produkcji piwa, które powstaje w tym miejscu nieprzerwanie od ponad 175 lat. Zobacz na własne oczy zabytkowe urządzenia do dziś wykorzystywane przez cieszyńskich piwowarów i zetknij się z żywą historią piwowarstwa, odwiedzając warzelnie i ukryte głęboko pod wzgórzem zamkowym piwnice.

Godziny zwiedzania

Zwiedzanie z przewodnikiem + degustacja

Sobota: 12:00 | 14:00
Niedziela i święta 12:00 | 14:00

Rezerwacje oraz informacje:

+ 48 789 073 283 (9:00-18:00)

zwiedzanie@browarcieszyn.pl

Wariant

Degustacja

Cena biletu/os.

Czas zwiedzania

Zwiedzanie Arcyksiążęcego Browaru Zamkowego Cieszyn z przewodnikiem

Piwo Cieszyn 1 x 0,3 l

50 zł

75 – 90 min.

Zwiedzanie Arcyksiążęcego Browaru Zamkowego Cieszyn z przewodnikiem

Piwo Cieszyn 1 x 0,3l + Lager, Pszenica, IPA, Porter x 0,1 l każde

70 zł

75 – 90 min.

Czas zwiedzania 75-90 minut – UWAGA poszczególne punkty podczas zwiedzania Browaru znajdują się na kilku poziomach, dlatego warto przygotować się na odrobinę wysiłku fizycznego.

Bilet wstępu dla klientów indywidualnych do nabycia na miejscu. Ze względu na duże zainteresowanie i ograniczone możliwości przyjęcia gości na zwiedzanie Browaru sugerujemy wcześniejszą rezerwację terminu.

Dla większych grup (15-25 osób) obowiązuje wcześniejsza rezerwacja terminów po uprzednim kontakcie. Dla grup zorganizowanych możliwe jest zwiedzanie także w inne dni, po wcześniejszym uzgodnieniu z Browarem.

Przed zwiedzaniem prosimy zapoznaj się z naszym regulaminem.

Podczas degustacji możesz wypróbować naszych innych

wyśmienitych piw

Podczas degustacji możesz wypróbować naszych innych wyśmienitych piw

Lager

Wyróżnia go pełny, orzeźwiający smak ze średnią goryczką i wyraźnym, chmielowym aromatem. To efekt potrójnego chmielenia. Pierwsze następuje w trakcie warzenia brzeczki, drugie – podczas fermentacji w otwartych kadziach, trzecie – gdy piwo dojrzewa w tankach.

Pszeniczne
Hefe-Weizen

Orzeźwiające, niefiltrowane piwo pszeniczne z obfitą, białą pianą. Smak lekko słodowy z delikatną goryczką. Specjalnie dobrany szczep drożdży, nadaje mu bogaty owocowo-goździkowy aromat.

Double IPA

Piwo z wyraźną słodową pełnią, skontrowaną dominującą chmielową goryczką z aromatami tropikalnych owoców – choć wcale ich nie dodaliśmy.

Porter bałtycki

Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor. Wyróżnia się aksamitną treściwością płynącą z dobrze wyczuwalnych czekoladowo-kawowych nut, opartych na palonych słodach.