Z Kolekcji Naszych Piw

Mastne - polskie ALE

Mastne - polskie ALE

Można się spierać kto zapoczątkował „piwną rewolucję” w Polsce - naszym zdaniem fakt jest niezaprzeczalny: Mastne to pierwsze piwo typu Ale, jakie opuściło bramy polskiego browaru w XXI wieku. Swą nazwę czerpie z historycznej „Nowo poszerzonej kroniki śląskiej” z 1625 roku. O jego wyrafinowanym smaku decyduje mieszanka użytych słodów w połączeniu ze szlachetnym polskim chmielem oraz proces fermentacji w otwartych kadziach.

Pierwsze piwo typu Ale uwarzone w polskim browarze w XXI wieku, bogaty słodowy smak z umiarkowaną chmielową goryczką. Srebrny medalista Konkursu Piw Rzemieślniczych 2019.

RECEPTURA NR: I

Styl: 

Bursztynowe polskie ALE

Skład: 

woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Warzymy na okrągło

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega zwrotna 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 201 kJ / 48 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,015 g

Medale: 

SREBRO - Konkurs Piw Rzemieślniczych (KPR) 2019

ALKOHOL
5,8
PLATO
13
GORYCZKA
23
BARWA
25

Mastne - polskie ALE

Można się spierać kto zapoczątkował „piwną rewolucję” w Polsce - naszym zdaniem fakt jest niezaprzeczalny: Mastne to pierwsze piwo typu Ale, jakie opuściło bramy polskiego browaru w XXI wieku. Swą nazwę czerpie z historycznej „Nowo poszerzonej kroniki śląskiej” z 1625 roku. O jego wyrafinowanym smaku decyduje mieszanka użytych słodów w połączeniu ze szlachetnym polskim chmielem oraz proces fermentacji w otwartych kadziach.

Pierwsze piwo typu Ale uwarzone w polskim browarze w XXI wieku, bogaty słodowy smak z umiarkowaną chmielową goryczką. Srebrny medalista Konkursu Piw Rzemieślniczych 2019.

RECEPTURA NR: I

Styl: 

Bursztynowe polskie ALE

Skład: 

woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Warzymy na okrągło

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega zwrotna 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 201 kJ / 48 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,015 g

Medale: 

SREBRO - Konkurs Piw Rzemieślniczych (KPR) 2019

ALKOHOL
5,8
PLATO
13
GORYCZKA
23
BARWA
25

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×