Z Kolekcji Naszych Piw

Gose z marakują

Gose z marakują

Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy. Brzmi intrygująco? Naszym zdaniem wystarczająco ciekawie, by choć raz spróbować. Możesz wierzyć lub nie, ale po tym już nic nie będzie takie samo.

Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy.

RECEPTURA NR: LIII

Styl: 

Sour German Ale – Gose z dodatkami owoców

Skład: 

Woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), marakuja (sok NFC), laktoza, płatki owsiane, kolendra, sól kamienna, chmiel, drożdże, bakterie Lactobacillus.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Keg PET  30 l
Keg PET 15 l

 

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 50 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,068 g
ALKOHOL
4,9
PLATO
13,5
GORYCZKA
8
BARWA
15

Gose z marakują

Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy. Brzmi intrygująco? Naszym zdaniem wystarczająco ciekawie, by choć raz spróbować. Możesz wierzyć lub nie, ale po tym już nic nie będzie takie samo.

Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy.

RECEPTURA NR: LIII

Styl: 

Sour German Ale – Gose z dodatkami owoców

Skład: 

Woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), marakuja (sok NFC), laktoza, płatki owsiane, kolendra, sól kamienna, chmiel, drożdże, bakterie Lactobacillus.

Dostępność: 

Mamy w Browarze :-)

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

8-10

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Keg PET  30 l
Keg PET 15 l

 

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 50 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,068 g
ALKOHOL
4,9
PLATO
13,5
GORYCZKA
8
BARWA
15

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×