Dubbel
Dubbel
Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.
Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.
RECEPTURA NR: VII
Styl:
Belgian Dubbel
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal), słód pszeniczny, syrop kandyzowany, chmiele (Magnum, Saaz), drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | b.d. kJ / b.d. kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |
Dubbel
Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.
Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.
RECEPTURA NR: VII
Styl:
Belgian Dubbel
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal), słód pszeniczny, syrop kandyzowany, chmiele (Magnum, Saaz), drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | b.d. kJ / b.d. kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |