Z Kolekcji Naszych Piw

Dubbel

Dubbel

Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.

Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.

RECEPTURA NR: VII

Styl: 

Belgian Dubbel

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal), słód pszeniczny, syrop kandyzowany, chmiele (Magnum, Saaz), drożdże.

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,33 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: b.d. kJ / b.d. kcal
Tłuszcz: < 0,0 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,000 g
ALKOHOL
8,5
PLATO
18
GORYCZKA
17
BARWA
60

Dubbel

Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.

Dubbel Cieszyński to piwo ciemne górnej fermentacji uwarzone w stylu, którego początki sięgają zakonnego kunsztu średniowiecznych browarów klasztornych. Grand Champion Birofilia 2014 uwarzony został na bazie unikalnej mieszanki sześciu słodów: pilzneńskiego, pale ale, pszenicznego, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal; chmielu Magnum i Saaz oraz syropu kandyzowanego i belgijskich drożdży. Recepturę opracował Czesław Dziełak.

RECEPTURA NR: VII

Styl: 

Belgian Dubbel

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Abbey, specjal B, Carafa I Specjal), słód pszeniczny, syrop kandyzowany, chmiele (Magnum, Saaz), drożdże.

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,33 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: b.d. kJ / b.d. kcal
Tłuszcz: < 0,0 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,000 g
ALKOHOL
8,5
PLATO
18
GORYCZKA
17
BARWA
60

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×