Czeska Desitka
Czeska Desitka
Lekkie i orzeźwiające piwo dolnej fermentacji z czeskim pochodzeniem. Nasi południowi sąsiedzi, od ponad 170 lat specjalizują się w pilsach i trzeba przyznać, że wychodzi im to bardzo dobrze. Postanowiliśmy spróbować i my, uwarzyliśmy jasnego, lekkiego lagera, nie żałując Żateckiego chmielu, nadającego charakterystyczną, ziołową goryczkę. Piwo powstało przy współpracy i wg receptury domowego piwowara Roberta Pawlika – zwycięzcy V chorzowskiego Konkursu Piwowarów Domowych. Czeska desitka – to codzienne piwo mieszkańców Czech i Moraw pasujące na każdą okazję. Słomkowa barwa podkreśla jego lekkość, a delikatne nuty słodowe, dopełnione chmielowym charakterem sprawiają, że chętnie po nie sięgasz zwłaszcza, że wieczór jeszcze młody a Ty zdałeś sobie sprawę, że od jutra masz wolne. Możesz zatem śmiało się rozluźnić i poczuć swobodę, ciesząc swe zmysły wybornym jasnym pilsem.
Lekkie i orzeźwiające piwo dolnej fermentacji z czeskim pochodzeniem, które powstało w wyniku współpracy i wg receptury zwycięzcy V chorzowskiego Konkursu Piwowarów Domowych. Słomkowa barwa podkreśla jego lekkość, a delikatne słodowe nuty, dopełnione chmielowym charakterem sprawiają, że chętnie po nie sięgasz za każdym razem, gdy masz ochotę na chwilę relaksu.
RECEPTURA NR: XLII
Styl:
Czeska Desitka
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, Carapils), chmiel (Żatec, Herkules), drożdże.
Dostępność:
Mamy w Browarze :-)
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Dolna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
6-8
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 154 kJ / 37 kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |
Medale:
Konkurs Piw Rzemieślniczych 2018: SREBRO
Czeska Desitka
Lekkie i orzeźwiające piwo dolnej fermentacji z czeskim pochodzeniem. Nasi południowi sąsiedzi, od ponad 170 lat specjalizują się w pilsach i trzeba przyznać, że wychodzi im to bardzo dobrze. Postanowiliśmy spróbować i my, uwarzyliśmy jasnego, lekkiego lagera, nie żałując Żateckiego chmielu, nadającego charakterystyczną, ziołową goryczkę. Piwo powstało przy współpracy i wg receptury domowego piwowara Roberta Pawlika – zwycięzcy V chorzowskiego Konkursu Piwowarów Domowych. Czeska desitka – to codzienne piwo mieszkańców Czech i Moraw pasujące na każdą okazję. Słomkowa barwa podkreśla jego lekkość, a delikatne nuty słodowe, dopełnione chmielowym charakterem sprawiają, że chętnie po nie sięgasz zwłaszcza, że wieczór jeszcze młody a Ty zdałeś sobie sprawę, że od jutra masz wolne. Możesz zatem śmiało się rozluźnić i poczuć swobodę, ciesząc swe zmysły wybornym jasnym pilsem.
Lekkie i orzeźwiające piwo dolnej fermentacji z czeskim pochodzeniem, które powstało w wyniku współpracy i wg receptury zwycięzcy V chorzowskiego Konkursu Piwowarów Domowych. Słomkowa barwa podkreśla jego lekkość, a delikatne słodowe nuty, dopełnione chmielowym charakterem sprawiają, że chętnie po nie sięgasz za każdym razem, gdy masz ochotę na chwilę relaksu.
RECEPTURA NR: XLII
Styl:
Czeska Desitka
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, Carapils), chmiel (Żatec, Herkules), drożdże.
Dostępność:
Mamy w Browarze :-)
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Dolna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
6-8
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 154 kJ / 37 kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |
Medale:
Konkurs Piw Rzemieślniczych 2018: SREBRO