Z Kolekcji Naszych Piw

Belgian Pale Ale

Belgian Pale Ale

Belgian Pale Ale - codzienne piwo mieszkańców Brabancji, sięgające swymi korzeniami czasów XVI – XVII w. Swój charakter zawdzięcza głównie drożdżom, które nadają mu przyjemny przyprawowo - owocowy bukiet. Delikatnie słodowe z lekką chmielową goryczką, dopełnioną pieprzowo korzenną nutą i zakończone umiarkowanie wytrawnym finiszem.

Belgian Pale Ale - codzienne piwo mieszkańców Brabancji, sięgające swymi korzeniami czasów XVI – XVII w. Swój charakter zawdzięcza głównie drożdżom, które nadają mu przyjemny przyprawowo - owocowy bukiet. Delikatnie słodowe z lekką chmielową goryczką, dopełnioną pieprzowo korzenną nutą i zakończone umiarkowanie wytrawnym finiszem.

RECEPTURA NR: XXXIII

Styl: 

Belgian Pale Ale

Skład: 

Woda, słód jęczmienny (Pale Ale, Monachijski, Abbey, Carabelge), chmiel (Styrian Golding), drożdże (Safbrew T58).

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 211 kJ / 50 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,008 g
ALKOHOL
5,2
PLATO
13
GORYCZKA
23
BARWA
25

Belgian Pale Ale

Belgian Pale Ale - codzienne piwo mieszkańców Brabancji, sięgające swymi korzeniami czasów XVI – XVII w. Swój charakter zawdzięcza głównie drożdżom, które nadają mu przyjemny przyprawowo - owocowy bukiet. Delikatnie słodowe z lekką chmielową goryczką, dopełnioną pieprzowo korzenną nutą i zakończone umiarkowanie wytrawnym finiszem.

Belgian Pale Ale - codzienne piwo mieszkańców Brabancji, sięgające swymi korzeniami czasów XVI – XVII w. Swój charakter zawdzięcza głównie drożdżom, które nadają mu przyjemny przyprawowo - owocowy bukiet. Delikatnie słodowe z lekką chmielową goryczką, dopełnioną pieprzowo korzenną nutą i zakończone umiarkowanie wytrawnym finiszem.

RECEPTURA NR: XXXIII

Styl: 

Belgian Pale Ale

Skład: 

Woda, słód jęczmienny (Pale Ale, Monachijski, Abbey, Carabelge), chmiel (Styrian Golding), drożdże (Safbrew T58).

Dostępność: 

Już nie mamy :-(

Kiedy warzymy 

Uwarzyliśmy raz czy dwa

Fermentacja: 

Górna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 211 kJ / 50 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,008 g
ALKOHOL
5,2
PLATO
13
GORYCZKA
23
BARWA
25

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×