Angielski Lord z Wiśniami B.A.
Angielski Lord z Wiśniami B.A.
Rozwinięcie i ewolucja gatunku. Klasyczne barleywine postanowiliśmy wzbogacić o nowe doznania. Dlatego przez cztery miesiące dodatkowo dojrzewało w beczkach po Bourbonie, w których wcześniej leżakował nasz Porter. Aby uszlachetnić rozbudowaną słodowość tego niezwykłego trunku, dodaliśmy do niego świeżych owoców wiśni. Ta oryginalna kompozycja, dojrzewała niespiesznie w unikalnych piwnicach cieszyńskiego browaru, czekając na właściwą chwilę, w której osiągnie oczekiwaną pełnię. Upewniwszy się, że nadszedł odpowiedni moment, oddajemy w Twe ręce ten zacny napitek.
"Najbardziej lubimy piosenki, które dobrze znamy" a czy z piwem jest podobnie? Chcąc to sprawdzić skusiliśmy się na drobny eksperyment. Dlatego do dębowych beczek po Bourbonie wlaliśmy odleżakowane barleywine, do którego dodaliśmy świeżych wiśni. Całość dojrzewała kilkanaście tygodni aby nabrać odpowiedniego bukietu - wyszło wybornie ;-)
RECEPTURA NR: XXXVII
Styl:
Barrel Aged - Barley Wine z owocami
Skład:
Woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), owoce wiśni, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 412 kJ / 99 kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |
Angielski Lord z Wiśniami B.A.
Rozwinięcie i ewolucja gatunku. Klasyczne barleywine postanowiliśmy wzbogacić o nowe doznania. Dlatego przez cztery miesiące dodatkowo dojrzewało w beczkach po Bourbonie, w których wcześniej leżakował nasz Porter. Aby uszlachetnić rozbudowaną słodowość tego niezwykłego trunku, dodaliśmy do niego świeżych owoców wiśni. Ta oryginalna kompozycja, dojrzewała niespiesznie w unikalnych piwnicach cieszyńskiego browaru, czekając na właściwą chwilę, w której osiągnie oczekiwaną pełnię. Upewniwszy się, że nadszedł odpowiedni moment, oddajemy w Twe ręce ten zacny napitek.
"Najbardziej lubimy piosenki, które dobrze znamy" a czy z piwem jest podobnie? Chcąc to sprawdzić skusiliśmy się na drobny eksperyment. Dlatego do dębowych beczek po Bourbonie wlaliśmy odleżakowane barleywine, do którego dodaliśmy świeżych wiśni. Całość dojrzewała kilkanaście tygodni aby nabrać odpowiedniego bukietu - wyszło wybornie ;-)
RECEPTURA NR: XXXVII
Styl:
Barrel Aged - Barley Wine z owocami
Skład:
Woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), owoce wiśni, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy :-(
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 412 kJ / 99 kcal |
Tłuszcz: | < 0,0 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,0 g |
Węglowodany: | 0,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 0,0 g |
Sól: | 0,000 g |